Интернет-магазин "Хуторок"

товары для дома, огорода и дачи

График работы:

ежедневно
с 8:00 до 22:00

098-35-84-751

095-68-51-225

Домашні автоклави
Домашні автоклави
Коптильні гарячого копчення
Коптильні гарячого копчення
Димогенератори
Димогенератори
Побутові інкубатори
Побутові інкубатори
Молочні сепаратори
Молочні сепаратори
Сушки для фруктов и овощей
Сушки для фруктов и овощей

Що з себе являє коптильня?

  • 22 July 2016 19:11:32
  • Reviews : 0
  • Views: 4922

Що ж таке «коптильня»? Для початку дамо докладний і головне зрозуміле пояснення цьому пристрою. Як правило, це металевий короб, в якому розташований піддон для стікання жиру і металева сітка (деякі моделі, також, укомплектовані гачками для підвісної копчення), на яких розкладають або розвішують всілякі продукти харчування для процесу копчення, які, в свою чергу, піддаються впливу холодного або гарячого диму, що і надає їм такий вишуканий і неповторний смак, колір і вишуканий аромат, якому віддають свою перевагу гурмани всього світу.

Власне, пару слів про копченні

Копчення продуктів - це одна з найбільш популярних і стародавніх технологічних обробок їжі. Її використовують практично у всіх куточках нашого світу. Наша країна не виняток. Коштують вони недешево, але інтерес до продукції великий і виразно користується великим попитом. Любителі копченостей вважають їх делікатесами за вишуканий смак, аромат і красивий золотистий відтінок. До речі, ще в давнину помітили, що копчення охороняє продукт від псування і продукти, закопчені холодним способом, зберігаються набагато довше свіжих. Це не тільки практично, але ще й зручно.

Сьогодні магазинні прилавки вражають розмаїттям копченої продукції, однак, навряд чи хтось сперечатиметься з тим фактом, що продукти, копчені в домашніх умовах, поза конкуренцією. Вони найсвіжіші, смачні і корисні. Тому, що Ви їх приготували самі, з найкращих продуктів, за найкращими рецептами і з великим бажанням і душею. І зовсім не важливо, яким способом вони були приготовлені, холодним або гарячого копчення, ключовим моментом є те, що Ви зробили це самі.

Можна до безкінечності перераховувати різноманіття всіляких сортів копчених сирів, баликів, ковбасок, риби і інших делікатесів з різних країн світу. Ще більше існує рецептів приготування копченостей, їх просто безліч. Адже смакові якості досягаються за допомогою попереднього маринування та засолювання продукту, а так само в залежності від використовуваної породи тріски або тирси, які на пряму впливають на смакові якості і колір готового продукту.

Що можна коптити в коптильні?

Список продуктів для копчення дуже великий:

  • м'ясо;
  • риба;
  • морепродукти;
  • птах;
  • дичину;
  • сири;
  • овочі;
  • фрукти;

У різних країнах можна знайти і поповнити цей список все новими найменуваннями. А особисто Ви, можете стати першовідкривачем з копчення нового продукту, наприклад яєць або кави, а потім поділитися з нами своїми рецептами і враженнями. І між іншим копчене м'ясо, ковбаски, риба та інші копченості, вживаються не тільки як самостійне блюдо або закуска, але так само з великим успіхом використовується як один з інгредієнтів для інших страв.

Особливості копчення

Основним секретом процесу копчення полягає в тлінні деревних порід різного походження, при якому при певній температурі виділяється максимальна кількість диму, який в свою чергу обволікає продукт, надаючи йому, специфічний присмак і запах, а також наявність консервирующего ефекту.

Саме в диму містяться спеціальні бактериостатические речовини, за допомогою яких просочують продукт злегка зневоднюється, що і дає можливість багаторазово збільшити термін зберігання. А запасливі господині, при надлишку продукту і бажанні його запасів на довгий термін, після копчення піддавали додатково просушуванню, що давало можливість зберегти продукт на довгі місяці.

Цікавий факт: корінні жителі Сибіру, ​​на протязі всієї історії мали можливість зберігати м'ясо оленів і риби протягом довгого часу за допомогою холодного копчення.

Які бувають коптильні?

Існує досить багато різновидів коптилень. Вони розрізняються за такими характеристиками:

  • Матеріал, з якого виготовлена ​​коптильня (нержавіюча сталь або чорний метал);
  • Габарити;
  • Ємність коптильної камери (вимірювана в літрах);
  • Спосіб нагріву (на відкритому вогні або електричним теном);
  • Варіанти укладання продукту (викладання продукту на металеву сітку або підвішування на гачки);
  • Товщина стінок;
  • Наявність гідрозатвори;
  • Форма кришки (плоска кришка або кришка "будиночком");
  • Кількість рівнів сіток для укладання продукту;

Крім вищеописаного, коптильні, також, діляться по самому процесу копчення: на гаряче (продукт як би присмажується оповита його гарячим димом протягом декількох годин) і холодне копчення (задіяний тільки холодний дим, який обробляє продукт протягом кількох днів).

З домашніми коптильні і димогенератора освоїти процес копчення в домашніх умовах не становить великої праці. Ми Вам підкажемо, навчимо і допоможемо. Головне, що потрібно для самого початку, це бажання і можливість в придбанні коптильні, за допомогою якої ви будите радувати рідних і близьких делікатесами і творити кулінарні шедеври.

Мало хто може сказати сьогодні, що він жодного разу в житті не куштував копченостей. М'ясо, овочі, птиця, сири, всілякі ковбаски, приготовані способом копчення, мають настільки неперевершеними смаковими якостями, що після дегустації одного з цих продуктів, Ви не залишитеся до нього байдужим.

Купити коптильню для домашнього копчення, ви можете прямо зараз, замовивши зворотний дзвінок або скориставшись кнопкою швидкого замовлення, після чого в найкоротші терміни Вам передзвонить консультант і відповість на всі питання, що залишилися і по Вашому рішенню прийме замовлення. У нас є в наявності безліч позицій і комплектацій коптилень, від коптильні для гарячого копчення до димогенераторів для холодного копчення.

На нашому сайті, будь-яка коптильня представлена ​​з докладним описом, фотографіями та характеристиками, а так само ви знайдете у нас поради, рекомендації та найкращі рецепти з технологією приготування.

 
Оставить отзыв  ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.
 

Поділіться цією статтею в соціальних мережах, натиснувши на одну з кнопок нижче:

Top