Интернет-магазин "Хуторок"

товары для дома, огорода и дачи

График работы:

ежедневно
с 8:00 до 22:00

098-35-84-751

095-68-51-225

Домашні автоклави
Домашні автоклави
Коптильні гарячого копчення
Коптильні гарячого копчення
Димогенератори
Димогенератори
Побутові інкубатори
Побутові інкубатори
Тандыры
Тандыры
Побутові газові балони
Побутові газові балони
Молочні сепаратори
Молочні сепаратори
Дров'яні печі
Дров'яні печі
Сушки для фруктов и овощей
Сушки для фруктов и овощей
Корморезки и зернодробилки
Корморезки и зернодробилки

Що з себе являє коптильня?

  • 22 July 2016 19:11:32
  • Reviews : 0
  • Views: 3356

Що ж таке «коптильня»? Для початку дамо докладний і головне зрозуміле пояснення цьому пристрою. Як правило, це металевий короб, в якому розташований піддон для стікання жиру і металева сітка (деякі моделі, також, укомплектовані гачками для підвісної копчення), на яких розкладають або розвішують всілякі продукти харчування для процесу копчення, які, в свою чергу, піддаються впливу холодного або гарячого диму, що і надає їм такий вишуканий і неповторний смак, колір і вишуканий аромат, якому віддають свою перевагу гурмани всього світу.

Власне, пару слів про копченні

Копчення продуктів - це одна з найбільш популярних і стародавніх технологічних обробок їжі. Її використовують практично у всіх куточках нашого світу. Наша країна не виняток. Коштують вони недешево, але інтерес до продукції великий і виразно користується великим попитом. Любителі копченостей вважають їх делікатесами за вишуканий смак, аромат і красивий золотистий відтінок. До речі, ще в давнину помітили, що копчення охороняє продукт від псування і продукти, закопчені холодним способом, зберігаються набагато довше свіжих. Це не тільки практично, але ще й зручно.

Сьогодні магазинні прилавки вражають розмаїттям копченої продукції, однак, навряд чи хтось сперечатиметься з тим фактом, що продукти, копчені в домашніх умовах, поза конкуренцією. Вони найсвіжіші, смачні і корисні. Тому, що Ви їх приготували самі, з найкращих продуктів, за найкращими рецептами і з великим бажанням і душею. І зовсім не важливо, яким способом вони були приготовлені, холодним або гарячого копчення, ключовим моментом є те, що Ви зробили це самі.

Можна до безкінечності перераховувати різноманіття всіляких сортів копчених сирів, баликів, ковбасок, риби і інших делікатесів з різних країн світу. Ще більше існує рецептів приготування копченостей, їх просто безліч. Адже смакові якості досягаються за допомогою попереднього маринування та засолювання продукту, а так само в залежності від використовуваної породи тріски або тирси, які на пряму впливають на смакові якості і колір готового продукту.

Що можна коптити в коптильні?

Список продуктів для копчення дуже великий:

  • м'ясо;
  • риба;
  • морепродукти;
  • птах;
  • дичину;
  • сири;
  • овочі;
  • фрукти;

У різних країнах можна знайти і поповнити цей список все новими найменуваннями. А особисто Ви, можете стати першовідкривачем з копчення нового продукту, наприклад яєць або кави, а потім поділитися з нами своїми рецептами і враженнями. І між іншим копчене м'ясо, ковбаски, риба та інші копченості, вживаються не тільки як самостійне блюдо або закуска, але так само з великим успіхом використовується як один з інгредієнтів для інших страв.

Особливості копчення

Основним секретом процесу копчення полягає в тлінні деревних порід різного походження, при якому при певній температурі виділяється максимальна кількість диму, який в свою чергу обволікає продукт, надаючи йому, специфічний присмак і запах, а також наявність консервирующего ефекту.

Саме в диму містяться спеціальні бактериостатические речовини, за допомогою яких просочують продукт злегка зневоднюється, що і дає можливість багаторазово збільшити термін зберігання. А запасливі господині, при надлишку продукту і бажанні його запасів на довгий термін, після копчення піддавали додатково просушуванню, що давало можливість зберегти продукт на довгі місяці.

Цікавий факт: корінні жителі Сибіру, ​​на протязі всієї історії мали можливість зберігати м'ясо оленів і риби протягом довгого часу за допомогою холодного копчення.

Які бувають коптильні?

Існує досить багато різновидів коптилень. Вони розрізняються за такими характеристиками:

  • Матеріал, з якого виготовлена ​​коптильня (нержавіюча сталь або чорний метал);
  • Габарити;
  • Ємність коптильної камери (вимірювана в літрах);
  • Спосіб нагріву (на відкритому вогні або електричним теном);
  • Варіанти укладання продукту (викладання продукту на металеву сітку або підвішування на гачки);
  • Товщина стінок;
  • Наявність гідрозатвори;
  • Форма кришки (плоска кришка або кришка "будиночком");
  • Кількість рівнів сіток для укладання продукту;

Крім вищеописаного, коптильні, також, діляться по самому процесу копчення: на гаряче (продукт як би присмажується оповита його гарячим димом протягом декількох годин) і холодне копчення (задіяний тільки холодний дим, який обробляє продукт протягом кількох днів).

З домашніми коптильні і димогенератора освоїти процес копчення в домашніх умовах не становить великої праці. Ми Вам підкажемо, навчимо і допоможемо. Головне, що потрібно для самого початку, це бажання і можливість в придбанні коптильні, за допомогою якої ви будите радувати рідних і близьких делікатесами і творити кулінарні шедеври.

Мало хто може сказати сьогодні, що він жодного разу в житті не куштував копченостей. М'ясо, овочі, птиця, сири, всілякі ковбаски, приготовані способом копчення, мають настільки неперевершеними смаковими якостями, що після дегустації одного з цих продуктів, Ви не залишитеся до нього байдужим.

Купити коптильню для домашнього копчення, ви можете прямо зараз, замовивши зворотний дзвінок або скориставшись кнопкою швидкого замовлення, після чого в найкоротші терміни Вам передзвонить консультант і відповість на всі питання, що залишилися і по Вашому рішенню прийме замовлення. У нас є в наявності безліч позицій і комплектацій коптилень, від коптильні для гарячого копчення до димогенераторів для холодного копчення.

На нашому сайті, будь-яка коптильня представлена ​​з докладним описом, фотографіями та характеристиками, а так само ви знайдете у нас поради, рекомендації та найкращі рецепти з технологією приготування.

 
Оставить отзыв  ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.
 

Поділіться цією статтею в соціальних мережах, натиснувши на одну з кнопок нижче:

Top