Интернет-магазин "Хуторок"

товары для дома, огорода и дачи

График работы:

ежедневно
с 8:00 до 22:00

098-35-84-751

095-68-51-225

Домашні автоклави
Домашні автоклави
Коптильні гарячого копчення
Коптильні гарячого копчення
Димогенератори
Димогенератори
Побутові інкубатори
Побутові інкубатори
Тандыры
Тандыры
Побутові газові балони
Побутові газові балони
Молочні сепаратори
Молочні сепаратори
Дров'яні печі
Дров'яні печі
Сушки для фруктов и овощей
Сушки для фруктов и овощей
Корморезки и зернодробилки
Корморезки и зернодробилки

Послідовність процесу копчення в 3 кроки

  • 22 July 2016 19:11:32
  • Reviews : 0
  • Views: 3298

Отже, приступаємо до гарячого копчення!

Коптильня для гарячого копчення вже чиста і готова стоїть на відведеному для неї місці і чекає свого часу, а ми тим часом крок за кроком ведемо активну підготовку по маринування продукту, одного або відразу декількох, так як нам ніхто не забороняє одночасно коптити кілька найменувань продуктів. Якщо час копчення у завантажених продуктів різний, то ми засікаємо час для кожного з них і дістаємо після закінчення часу для кожного окремо. Але при цьому не забуваємо, що кожен раз відкриваючи кришку коптильні, ми збільшуємо час приготування на 5-10 хвилин.

Якщо Ви вперше вирішили щось приготувати, то нашим радою Вам буде починати саме з риби. Процес маринування простий і не довгий, так само як і саме копчення. І намагайтеся повністю не завантажувати коптильний апарат, почніть з кілограма. Коли зрозумієте що до чого, тоді ви себе відчуєте впевненіше і процес піде веселіше.

Крок - 1. Підготовка та засолювання продукту.

Підготовчі роботи починаються за кілька днів до самого процесу копчення. Візьмемо, наприклад рибу, як один з найбільш частих продуктів копчення. Якщо це велика риба, то її варто попередньо обробити, щоб видалити всі нутрощі, так як в іншому випадку вони будуть давати гіркоту. Про це треба пам'ятати. Підготовлену і чисту рибу заливаємо маринадом зі спеціями або посипаємо сіллю, за бажанням і ставимо в холодне місце на ніч.

Якщо риба дрібна, то їй буде досить одного - двох годин для маринування, після закінчення яких рибу потрібно буде добре промити під проточною водою, а потім розкласти або розвісити, щоб вона могла стекти і підсохнути. Уже підсушену рибку, змастити трохи олією (за бажанням) можна розкладати на попередньо оброблену тим же маслом грати (це робиться для того, щоб продукт не прилипав і не пригорає сильно до металевих ґрат) або підвішувати на гачки. Рибу необхідно розподіляти так, щоб вона не стикалася, один з одним і дим безперешкодно обволікав її з усіх боків. Намагайтеся не допускати зіткнень зі стінками коптильні. По-перше, вона пригорить до стінок, а по-друге, Вам потім її мити.

Крок - 2. Підготовка коптильні і завантаження продуктів.

Користуємося будь тріскою рекомендованої для копчення риби в таблиці на нашому сайті або по ваших вподобань (можна комбінувати). Наскільки продукт вийде вишуканим, буде прямо залежати від диму, отриманого при тлінні деревини певної породи (вам доведеться самостійно вибрати тріску, виходячи з її властивостей надають на продукт копчення).

Можна додавати в тріску прянощі, але не захоплюйтеся сильно. Тріску краще насипати в спеціальний піддон, який збереже вашу коптильню від забруднень і продовжить її літа, а ще полегшить вашу працю при чищенні і обробці коптильні після копчення. Якщо раптом піддону немає, то можна розкласти на дно коптильні харчову фольгу, складену в декілька шарів для міцності, а після процесу приготування викинути згорілу тріску разом з нею.

Після того як ми визначилися з тріскою, потрібно попередньо розігріти порожню коптильню. Прогріваємо її 20-30 хвилин. Включаємо в розетку або ставимо на будь-яке джерело вогню або індукційну плиту.

Щільно закрита кришка або гідрозатвор, це один з важливих моментів, коли обмежена надходження кисню в коптильню. Робиться це для того, щоб тріска не спалахувала, а диміла і Ваші продукти не згоріли у вогні, а як потрібно просочилися димком. Отже, ми досить прогріли конструкцію, і прийшов час завантажити раніше підготовлений продукт на решітках або гачках, як ви вибрали. Незабутній щільно закрити кришкою. Відлік часу починається з моменту появи димленія тріски і появи білого диму.

Крок - 3. Час приготування і процес копчення

Весь процес ділиться на 2 частини, перший - найкоротший, ми злегка підсушують продукт при більш низьких температурах 70 ° С-80 ° С, і другий грунтовний при більш високій температурі до 120 ° С і до повної готовності. Якщо продукт жирний, то з нього обов'язково буде стікати жир. Для цього в коптильні передбачений піддон. Який повинен бути встановлений для унеможливлення потрапляння жиру на тліючу тріску. Тепер Вам потрібно стежити за процесом протягом усього копчення.

Орієнтовний час приготування 1,5 - 2 кг продукту:

  • Риба - 30 хвилин
  • Курка - 60 хвилин
  • М'ясо (свинина, яловичина) - 90 хвилин

Якщо у вас овочі, сало або сир, то ви користуєтеся таблицею тимчасового режиму по кожному продукту, не забуваючи враховувати вагу, температуру і габарити коптильні. На електричних коптильнях температура регулюється за допомогою термостата, а на звичайних конструкціях за допомогою додавання або зменшення джерела нагріву, вогню або інтенсивності індукційної плити.

При гарячому копченні настійно не рекомендують відкривати кришку під час процесу, але нам все одно доведеться порушити правило. Відкриваємо кришку, перевіряємо на готовність, і якщо нам здалося, що недостатньо готова рибка або курочка, то ті, що продовжують час і стежимо щоб не перетримати і не пересушити наш делікатес.

Про те, що продукт готовий, крім часу, нам буде символізувати характерний аромат і золотистий колір продукту. У верхній частині коптильні повітря завжди нижче. Виходячи з цього, продукти потрібно розташовувати правильно, найбільші шматочки або рибку розкласти на нижній решітці, а більш дрібну рибку або шматочки розвісити в верхній частині коптильні.

Якщо у Вас досі ще немає коптильні, а ви читаєте ці рядки, то вам потрібно терміново купити коптильню для холодного копчення (димогенератор) або гарячого і разом з нами влитися в цей чарівний процес, для досягнення неповторних кулінарних шедеврів. < / p>

 
Оставить отзыв  ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.
 

Поділіться цією статтею в соціальних мережах, натиснувши на одну з кнопок нижче:

Top