Интернет-магазин "Хуторок"

товары для дома, огорода и дачи

График работы:

ежедневно
с 8:00 до 22:00

098-35-84-751

095-68-51-225

Домашні автоклави
Домашні автоклави
Коптильні гарячого копчення
Коптильні гарячого копчення
Димогенератори
Димогенератори
Побутові інкубатори
Побутові інкубатори
Тандыры
Тандыры
Побутові газові балони
Побутові газові балони
Молочні сепаратори
Молочні сепаратори
Дров'яні печі
Дров'яні печі
Сушки для фруктов и овощей
Сушки для фруктов и овощей
Корморезки и зернодробилки
Корморезки и зернодробилки

Практичні поради щодо безпечної роботи з автоклавом

  • 22 July 2016 19:11:32
  • Reviews : 0
  • Views: 7075

Перш ніж приступити до використання побутового автоклава , слід уважно прочитати инструкцию по його експлуатації . При роботі з автоклавом, не слід нехтувати правилами безпеки. Ставитися дбайливо і акуратно і він прослужить вам многії літа.

  1. Для отримання досвіду роботи з автоклавом і перевірки його герметичності, рекомендується провести пробну готування на кілька банок.
  2. Стежити за температурним режимом і тиском на манометрі. Тиск не повинен бути вище 5,5 атмосфер. Робочий тиск 4-5 атм.
  3. На кришці агрегату передбачено ущільнювальне гумове кільце, яке рекомендовано протирати злегка водою для посилення щільності. & Nbsp;
  4. У кожному ряду, банки повинні бути однакового розміру.
  5. Під час роботи автоклава не торкайтеся до його поверхонь - вони сильно нагріваються.
  6. Не можна працюючий автоклав переносити з одного місця на інше, а так само рухати його, відгвинчувати кришку і відкривати її.
  7. Після закінчення процесу стерилізації, автоклав повинен бути відключений і не відкриваючи кришку, дати йому охолонути протягом 5-7 годин, до кімнатної температури.
  8. Важливо пам'ятати, що після охолодження, в стерилізаторі тиск буде вище звичайного, тому перед тим, як приступити відкручувати гвинт на кришці, зайвий тиск слід стравити з допомогою клапана і тільки після цього відкривати кришку і діставати простерилізовані банки.
  9. Якщо для зливу води шланг не передбачений, то вилити воду з автоклава можна нахиливши його або поступово перевернувши. Важить він не так багато. Із залишками води вам може допомогти будь-ганчірка, якою ви промокнёте залишки рідини. & Nbsp;
  10. Для кожного продукту - свого часу приготування, в нашій статті приведена таблиця орієнтовного часу готування . Після закінчення заданого часу приготування, слід дати йому повністю охолонути, після чого за допомогою ніпеля або запобіжного клапана скинути зайвий тиск в установці.
  11. Увага! Слідкуйте за тим, щоб у вас не було різкого нагрівання та охолодження ємності, а так же різкого падіння і піднесення тиску - банки можуть розкритися.
  12. Слідкуйте за рівнем масла в отворі для термометра. Підливайте масло в міру його википання.
  13. Не допускайте дітей та тварин до автоклава під час його роботи. І не залишайте його без нагляду.
  14. Бережна експлуатація автоклава - запорука його довговічною роботи. Після готування в автоклаві, протріть насухо його внутрішні стінки і змастіть їх соняшниковою олією. Це запобіжить процес іржавіння і істотно збільшить термін служби апарату.

Вам не доведеться більше простоювати біля плити годинами, варити продукт, потім стерилізувати його в каструлі з вируючим окропом, закочувати кришками і ставити до стінки в перевернутому вигляді вкриваючи ковдрою на ніч, а потім переживати, щоб банки не повздуваться і не повзривать. У вас більше не буде контакту з окропом, коли ви спокійно могли їм обпектися. Всі ваші рухи тіла і ризики зведені до мінімуму. Вам потрібно просто розкласти продукт по банкам, закатати їх і занурити в ємність, потім налити води і далі апарат робити буде все сам!

Читайте статті на тему:
 
Оставить отзыв  ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.
 

Поділіться цією статтею в соціальних мережах, натиснувши на одну з кнопок нижче:

Top