Интернет-магазин "Хуторок"

товары для дома, огорода и дачи

График работы:

ежедневно
с 8:00 до 22:00

098-35-84-751

095-68-51-225

Домашні автоклави
Домашні автоклави
Коптильні гарячого копчення
Коптильні гарячого копчення
Димогенератори
Димогенератори
Побутові інкубатори
Побутові інкубатори
Молочні сепаратори
Молочні сепаратори
Сушки для фруктов и овощей
Сушки для фруктов и овощей

Практичні поради щодо безпечної роботи з автоклавом

  • 22 July 2016 19:11:32
  • Reviews : 0
  • Views: 10877

Перш ніж приступити до використання побутового автоклава , слід уважно прочитати инструкцию по його експлуатації . При роботі з автоклавом, не слід нехтувати правилами безпеки. Ставитися дбайливо і акуратно і він прослужить вам многії літа.

  1. Для отримання досвіду роботи з автоклавом і перевірки його герметичності, рекомендується провести пробну готування на кілька банок.
  2. Стежити за температурним режимом і тиском на манометрі. Тиск не повинен бути вище 5,5 атмосфер. Робочий тиск 4-5 атм.
  3. На кришці агрегату передбачено ущільнювальне гумове кільце, яке рекомендовано протирати злегка водою для посилення щільності. & Nbsp;
  4. У кожному ряду, банки повинні бути однакового розміру.
  5. Під час роботи автоклава не торкайтеся до його поверхонь - вони сильно нагріваються.
  6. Не можна працюючий автоклав переносити з одного місця на інше, а так само рухати його, відгвинчувати кришку і відкривати її.
  7. Після закінчення процесу стерилізації, автоклав повинен бути відключений і не відкриваючи кришку, дати йому охолонути протягом 5-7 годин, до кімнатної температури.
  8. Важливо пам'ятати, що після охолодження, в стерилізаторі тиск буде вище звичайного, тому перед тим, як приступити відкручувати гвинт на кришці, зайвий тиск слід стравити з допомогою клапана і тільки після цього відкривати кришку і діставати простерилізовані банки.
  9. Якщо для зливу води шланг не передбачений, то вилити воду з автоклава можна нахиливши його або поступово перевернувши. Важить він не так багато. Із залишками води вам може допомогти будь-ганчірка, якою ви промокнёте залишки рідини. & Nbsp;
  10. Для кожного продукту - свого часу приготування, в нашій статті приведена таблиця орієнтовного часу готування . Після закінчення заданого часу приготування, слід дати йому повністю охолонути, після чого за допомогою ніпеля або запобіжного клапана скинути зайвий тиск в установці.
  11. Увага! Слідкуйте за тим, щоб у вас не було різкого нагрівання та охолодження ємності, а так же різкого падіння і піднесення тиску - банки можуть розкритися.
  12. Слідкуйте за рівнем масла в отворі для термометра. Підливайте масло в міру його википання.
  13. Не допускайте дітей та тварин до автоклава під час його роботи. І не залишайте його без нагляду.
  14. Бережна експлуатація автоклава - запорука його довговічною роботи. Після готування в автоклаві, протріть насухо його внутрішні стінки і змастіть їх соняшниковою олією. Це запобіжить процес іржавіння і істотно збільшить термін служби апарату.

Вам не доведеться більше простоювати біля плити годинами, варити продукт, потім стерилізувати його в каструлі з вируючим окропом, закочувати кришками і ставити до стінки в перевернутому вигляді вкриваючи ковдрою на ніч, а потім переживати, щоб банки не повздуваться і не повзривать. У вас більше не буде контакту з окропом, коли ви спокійно могли їм обпектися. Всі ваші рухи тіла і ризики зведені до мінімуму. Вам потрібно просто розкласти продукт по банкам, закатати їх і занурити в ємність, потім налити води і далі апарат робити буде все сам!

Читайте статті на тему:
 
Оставить отзыв  ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.
 

Поділіться цією статтею в соціальних мережах, натиснувши на одну з кнопок нижче:

Top