Интернет-магазин "Хуторок"

товары для дома, огорода и дачи

График работы:

ежедневно
с 8:00 до 22:00

098-35-84-751

095-68-51-225

Домашні автоклави
Домашні автоклави
Коптильні гарячого копчення
Коптильні гарячого копчення
Димогенератори
Димогенератори
Побутові інкубатори
Побутові інкубатори
Молочні сепаратори
Молочні сепаратори
Сушки для фруктов и овощей
Сушки для фруктов и овощей

Питання і відповіді про роботу автоклава

  • 22 July 2016 19:11:32
  • Reviews : 0
  • Views: 39644

Рекомендуємо Вам ознайомитися з найбільш часто виникаючими питаннями, пов'язаними з особливостями гарячого і холодного копчення і відповідями на них.

Навіщо робити пробний запуск автоклава? »
Пробне консервування на 2-3 банки необхідно для перевірки герметичності приладу і отримання досвіду в роботі з автоклавом.
Навіщо закачувати початковий тиск? »
Це робиться для того, щоб під час нагрівання кришки банок НЕ повідкривалися.
Скільки часу розігрівається автоклав до 120 градусів? »
Орієнтовно, великий автоклав при повному завантаженні (14 літрових або 20 півлітрових банок) буде нагріватися 3-4 години (залежить від вогню). Якщо у Вас електрична модель , процес нагріву можна прискорити, поставивши його на газову плиту і включивши його в мережу.
З якого моменту треба засікати час готування? »
Час готування слід засікати після досягнення температури в автоклаві в 120 градусів (для м'ясних консервів). Для інших продуктів робочу температуру і час готування можна дізнатися в нашій таблиці тимчасового і температурного режиму готування консервів .
Чи може автоклав вибухнути під час готування? »
Це виключено, оскільки на кришці автоклава варто запобіжний клапан, який буде стравлювати надлишковий тиск на 6,5-7 атмосферах. При цьому, нормальний робочий тиск при температурі 120 градусів становить 4,5-5 атмосфер.
Навіщо електричному автоклава потрібен спиртової градусник, якщо у нього є механічне регулювання температури? »
Так як механічне регулювання температури має невелику похибку, точну температуру необхідно встановлювати, орієнтуючись на показання спиртового термометра, який йде в комплекті при покупці автоклава.
Як правильно нагріти електричний автоклав до потрібної температури, і підтримувати її постійною? »
На термостаті виставляється максимальна температура, загоряється лампочка на електричній коробці і відбувається нагрів. Як тільки температура на спиртовому термометрі піднялася до 120 градусів, необхідно повільно крутити кришечку терморегулятора в зворотному напрямку до характерного клацання і згасання лампочки. З цього моменту автоклав буде автоматично підтримувати робочу температуру.
влізуть чи в автоклав дволітрові банки? »
Так, діаметр горловини в 16 см дозволяє це зробити.
Чи можна ставити електричний автоклав на газову плиту? »
Можна. Електрична модель автоклава в цьому плані є універсальною, так як виробляти її нагрівання можна як від електричної мережі так і від зовнішнього джерела нагрівання. Головне, поставити автоклав на плиту таким чином, щоб конфорка була рівно під його днищем, і щоб полум'я не зачіпало електричну коробку.
Що робити, якщо в процесі приготування в електричному автоклаві раптом відключили світло? »
Можна просто переставити його на газову плиту і продовжити підготовку. Однак, в поодинці це зробити представляється малоймовірним.
Що робити з банками перед тим, як помістити їх в автоклав? »
Банки слід ретельно помити, помістити в них необхідний продукт і закрити закочувальними кришками. Обов'язково слід залишити в банках порожній простір в 2-3 см.
Як правильно ставити банки в автоклав? »
На дно автоклава вистилається ганчірка або рушник і на неї вистилається шар банок. Якщо планується повне завантаження автоклава (банки в два яруси), то на перший шар також вистилається рушник і на нього ставиться другий шар банок. Також, бажано вистилати мішковину і між банок, тим самим забезпечуючи кращий контакт з водою і запобігаючи можливому стукання банок одна об одну.
Що робити після того, як пройде час готування продукту в автоклаві? »
Необхідно дати автоклава охолонути до 30 градусів. Самостійно охолоджувати автоклав, ставлячи його в холодну воду або будь-якими іншими способами не слід, так як різкий перепад температури і тиску призведе до Лопань банок всередині автоклава. Тому, рекомендуємо проводити підготовку під вечір, щоб за ніч автоклав охолов до кімнатної температури.
Чи можна спускати тиск в автоклаві відразу після готування? »
Не можна ні в якому разі! Висока температура пари може привести до опіків. Також, різкий перепад тиску призведе до Лопанню банок.
Як спустити залишився тиск в автоклаві після того, як він охолоне? »
Потрібно акуратно потягнути за кільце запобіжного клапана.
Що робити з автоклавом після готування? »
Його потрібно насухо протерти і змастити тонким шаром соняшниковою олією для запобігання процесу іржавіння.
Куди вставляти спиртової градусник? »
На корпусі автоклава є спеціальний отвір, куди заливається на 2/3 його об'єму машинне масло і вставляється градусник.
Чи можна ставити автоклав відразу на дві газові конфорки для більш швидкого розігріву? »
Можна, але слід мати на увазі, що при контакті бічної стінки автоклава з вогнем, на ній обгорить фарба.
Скільки води наливати в автоклав? »
Незалежно від того, скільки банок Ви плануєте завантажити в автоклав, води необхідно налити так, щоб від її поверхні до краю горловини було не менше 13-14 сантиметрів. Це дуже важливо! Вода в автоклаві повинна покривати вваренними металевий кожух, в який вставляється термометр. В іншому випадку, показання на термометрі будуть некоректними.
Як уникнути сильного вдавлення ущільнювальної гумки в горловину автоклава? »
При високих температурах і тиску, ущільнююча гумка сильно втискається в горловину. Іноді, після закінчення готування, щоб зняти кришку автоклава, доводиться докладати певних зусиль. Щоб цього уникнути, ми рекомендуємо перед приготуванням змастити горловину технічним вазеліном. Тоді кришка знімається значно легше.
Як злити воду з автоклава і не забруднитися маслом з-під термометра? »
Досить просто закупорити отвір ватою і спокійно злити воду, після чого вилити масло.
Через що може падати температура на термометрі під час готування? »
Це може статися через википання масла в металевому кожусі, куди вставлений термометр. Слідкуйте за його рівнем і періодично підливайте в міру википання.
Який зазор залишати в банках перед їх закриттям і цим? »
Рекомендована висота повітряного зазору (від продукту до кришки) повинна бути в межах 2-3 сантиметрів.

Наостанок, рекомендуємо до перегляду відеоролик про загальні принципи і нюансах роботи автоклава:

Читайте подібні статті:
 
Оставить отзыв  ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.
 

Поділіться цією статтею в соціальних мережах, натиснувши на одну з кнопок нижче:

Top