Интернет-магазин "Хуторок"

товары для дома, огорода и дачи

График работы:

ежедневно
с 8:00 до 22:00

098-35-84-751

095-68-51-225

Домашні автоклави
Домашні автоклави
Коптильні гарячого копчення
Коптильні гарячого копчення
Димогенератори
Димогенератори
Побутові інкубатори
Побутові інкубатори
Молочні сепаратори
Молочні сепаратори
Сушки для фруктов и овощей
Сушки для фруктов и овощей

Рецепт копченого сала

  • 22 July 2016 19:11:32
  • Reviews : 1
  • Views: 3336

Для приготування шикарного, ароматного копченого сала в домашніх умовах Вам знадобиться:

  • сало з подвійною прошарком - 1 кг;
  • суміш перців - за смаком;
  • лавровий лист - 5-7 листочків;
  • сіль - 50-70 гр;
  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

Почнемо приготування. Для початку ми змішуємо всі спеції з сіллю, потім до ароматної суміші додаємо соєвий соус. Сало розрізаємо на зручні шматки (1кг - 2-Зшт.) І натираємо їх з усіх боків нашої приготовленої сумішшю. Відправляємо сало в холодильник маринуватися на 2-3-е доби. Після того як час маринування пройшло, дістаємо наше сало з холодильника і очищаємо ножем від зайвої солі зі спеціями і підвішуємо на протязі на добу. Нехай сало просохне, подвялена, і набере смак.

Для швидкого маринування:

  • сало з подвійною прошарком - 1 кг;
  • сало, перець - за смаком;

Почнемо приготування. Сало розрізаємо на зручні шматки (1кг - 2-Зшт.) І натираємо їх з усіх боків сіллю і перцемТак, сало мариноване двома способами готове (або можливо одним з вподобаних) до копчення, тепер готуємо коптильні до копчення. Для цього:

  1. на дно коптильні насипаємо тріску для копчення (в копченні сала добре зарекомендувала себе Вільхова тріска з частиною замоченої дубової тріски);
  2. встановлюємо піддон для збору жиру. Важливо! Що б жир не прикипав до піддону, на нього встеляли фольгу або насипаємо тонким шаром пісок;
  3. встановлюємо в коптильню решітки з нашими маринованим салом двома способами;
  4. коптильню накриваємо кришкою і заливаємо воду в гідрозатвор;
  5. коптильню встановлюємо на джерело спека (це хороші вугілля, електроплита або газова плита);
  6. коли з верхньої трубки піде димок, значить, процес копчення почався;

Сало коптимо близько 45 хвилин. Після чого у вас виходить красиве на вигляд, апетитне на запах, і чудове на смак копчене домашнє сало. Коптити із задоволенням!

 
Оставить отзыв  ↓
 
1 отзывов
0 ответов
1 оценок
100% 1 положительных
5  
Полезность отзывов
0 голосов
0  
 
 

Поділіться цією статтею в соціальних мережах, натиснувши на одну з кнопок нижче:

Top